SAIK - Nybro IF U 2-1 (1-0)
Mål: Nazif, Anton

Det blev en bra start på höstsäsongen med vinst hemma mot Nybro U .
Vi mötte ett ungt och piggt Nybro som spelar bra och äger mycket boll, men har ganska svårt att skapa målchanser.
Matchen började lite trevande men släppte efter hand och vi skapar fina lägen genom hög press och omställningar.
1-0 kommer efter 18 min genom en omställning där Robin friställer Nazif som behärskat rullar bollen i nät
Nybro äger ofta boll långa stunder men har få målchanser, samtidigt så borde vi nog gjort nåt mål till innan paus på våra chanser, men 1-0 står sig i paus.
Andra halvlek börjar likt den första innan vi kommer in i en 20 min-period med riktigt bra tryck och spel, här borde vi avgjort matchen genom många kanonlägen till mål.
I 75 min kommer så äntligen 2-0 efter lite flipperspel i straffområdet så avslutar Anton med att dundra dit bollen från nära håll
Nybro lyfter upp spelet i jakten på reducering och skapar en del hörnor och frisparkar, just i efterspelet på en fast situation kommer 2-1 i 85 min.
Nu blir det nervöst och Nybro trycker upp med allt de har samtidigt som vi kontrar och har kanonläge att punktera matchen ett par gånger.
2-1 står sig till slut, och vi vinner rättvist och borde i ärlighetens namn gjort fler mål på alla lägen, men vad gör det så länge man gör fler än motståndaren
En fin laginsats från alla Saikarna med topparna på Jakop i backlinjen och Anton på mitten

Trevlig helg på Er !!

Jan ErikssonLedamot styrelsen.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Oavgjort mot serietvåan.....

SAIK - Vissefjärda 1-1 (0-0)

Igår var sista matchen innan sommaruppehållet och vi gästades av serietvåan Vissefjärda, som endast tappat poäng i 2 matcher tidigare.
Första halvlek är jämn och i ganska lågt tempo, men båda lagen skapar chanser. Bortalaget slår mycket långbollar på snabb forward som är luriga, samtidigt som Saikarna har lite mer spel och skapar chanser den vägen.
Men 0-0 står sig till paus !

Andra halvlek är bara ett par minuter gammal då bortalaget tar ledning genom anfall längs deras vänsterkant och ett lågt hårt inlägg letar sig till bortre stolpen där den rullas in i mål.
Inga sura miner för det utan våra killar trummar vidare i bra anda med härlig inställning
Kvitteringen kommer ganska omgående i min 50, och vilket fint anfall,  bra spel från mittplan och bollen spelas ut till Jonte på högerkanten som slår ett stenhårt inlägg där Harry kommer först vid första stolpen, men målvakten räddar men Casper är först på returen och dunkar in bollen till 1-1
Matchen fortsätter vara jämn i hyfsat bra tempo och det finns chanser för båda lagen.

I min 88 drar Hamze på en kanon med vänstern, bollen går retfullt i stolpen, hade smakat fågel
Matchen slutar 1-1 med mersmak för våra grabbar som gör en jättebra match där hela laget visar ett härligt jävlaranamma matchen igenom

Nu tar vi ett välbehövligt sommaruppehåll och laddar om batterierna inför höstsäsongen

Trevlig sommar på Er

Medioker match och 3:e mållösa matchen framåt

SAIK - Kungshall IF 0-3 (0-0)

Det blev tyvärr förlust igen för våra grabbar i gårdagens match mot Nybro-laget Kungshall i en slätstruken match.
Det var segt över lag då inställningen hade betydligt mer att önska samt mycket felpass och bolltappande.
Kungshall var inte mycket bättre och sett till målchanserna så borde vi med lite flyt petat in nån boll i 1:a halvlek, men 0-0 stod sig i paus.
Andra halvlek är den första lik och efter ca 10 min har vi 4 ödesdigra minuter där vi olyckligt bjuder på 2 självmål
Uppförsbacken blir brantare för oss men killarna försöker lyfta fram spelet och skapar ett par halvchanser, men den rätta energin finns inte där denna afton och marginalerna är inte med oss i avgörande lägen.
Med 10 min kvar gör Kungshall 0-3 på en fin omställning och matchen är över !
Nu slickar vi såren och hela laget får rannsaka sig själva för vi vet att vi kan såååååå mycket bättre
Redan på tisdag är det hemmamatch igen mot Bergkvara och då hoppas vi verkligen revanschen ska lysa i grabbarnas ögon och göra en kanonmatch

Bilden kan innehålla: text

Nu i helgen arrangerar Vi Länsförsäkringar/Söderåkra AIK Cup för framtidens allra minsta lirare
Både lördag och söndag mellan 09.00-ca 13.00 blir det full fart med massor av matcher, prestationer och framförallt glädje
Missa inte detta utan kom ner till Ekvallen så syns vi där !
Stort tack till vår Cup-sponsor Länsförsäkringar Kalmar län

Nybro IF U - SAIK 1-2 (0-1)

Äntligen kom vinsten efter en tung seriestart.
Det var en rejäl revanschlusta i killarna efter den mediokra insatsen senast, och det märktes redan på uppvärmningen att det var härlig glöd i killarna.
Första halvlek är den bästa från oss hittills i serien, bra rörelse i laget både med och utan boll och vi skapar många målchanser.
Nybro är ett ungt lag som vill spela fotboll och gör det bra med ett ganska stort bollinnehav utan att skapa några riktigt heta chanser.
Efter 35 min får vi äntligen bollen i mål då Robin trycker dit 0-1 från nära håll.

Innan dess har vi haft väldigt många bra målchanser och framförallt sylvassa hörnor som borde resulterat i mål,

men målvakt och målram har varit i vägen eller har bollarna smitit precis utanför. Ledning 0-1 i paus !
Våra killar fortsätter trumma på i andra och 0-2 kommer efter 7 min genom Henke på fin ”macka” av Albin.
Allt känns hur kontrollerat som helst till Nybro gör 1-2 från ingenstans ca 20 min in på ett missförstånd i de bakre ledet från oss.

Nybro får här lite extra energi av målet och trycker tillbaka oss utan att skapa några heta målchanser.
Sista 10 min lyfter vi oss igen och vi spelar kontrollerat av matchen och inkasserar den första efterlängtade 3-poängaren

Bilden kan innehålla: 15 personer, personer som ler, personer som står och utomhus

Igår kväll var en historisk match då reservlaget hade premiär som
komb.lag tillsammans med Bergkvara AIF

Bilden kan innehålla: 14 personer, personer som ler, himmel, utomhus och natur

SAIK - Flygsfors/Gadd 1-4 (1-1)
Tyvärr blev det förlust i dagens seriepremiär på ett soldränkt Ekvallen
Vi öppnade bäst och Nazif satte 1-0 på en straffretur innan matchuret nåt 10 min. Vi fortsatte piggt och hade bud på fler mål utan att få dit bollen.
1–1 kom som en kalldusch efter halvtimman spelad på ett långskott som ändrar riktning på vägen och smiter in.
Efter detta kom F/G in i matchen och våra grabbar tappar taktpinnen, men 1-1 står sig till paus.
Andra halvlek är F/G det bättre laget och vinner mittfältet genom fin rörlighet och samtidigt har bortalaget planens gigant Flamur Popaj ute på vänsterkanten, som idag står för 3 mål och ligger bakom det mesta i bortalagets offensiv.
1-2 kommer efter 60 min och 1-3 efter 70 min.
Våra killar försöker och kämpar vidare och är en ribbträff från reducering, men det vill sig inte utan F/G fastställer slutresultatet till 1-4 i 85 min efter en snabb omställning.
Premiären är avklarad och vi får bryta ihop och komma igen mot Vissefjärda borta nästa fredag